12:31 18.09.2018

Ще п’ятеро учасників захоплення Харківської обладміністрації у квітні 2014 року отримали умовний термін

2 хв читати

Київський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок стосовно ще п'ятьох учасників масових заворушень і захоплення будівлі обласної державної адміністрації у квітні 2014 року.

"Посилання обвинувачених .... на відсутність у їхніх діях складу злочину, а також на те, що участі в масових заворушеннях не брали, до будівлі Харківської обладміністрації потрапили вільно, або були затримані в ній через невідомі причини, перебували там із цікавості, або не мали наміру захоплення установи й залишилися в ній або поруч із нею, тому що не встигли виїхати додому на метро, суд вважає необґрунтованими і спростовує дослідженими під час судового розгляду доказами", - йдеться у вироку, оголошеному суддею Іриною Ніколаєнко, оприлюдненому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Чотирьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, одного - до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 тис. 786,5 грн), Академії внутрішніх військ (21 тис 134 грн) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" (3 млн 496 тис 602 грн).

Вирок не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Це не перший випадок, коли обвинувачені в захопленні Харківської обладміністрації в квітні 2014 року отримують умовний термін. Суд також присудив умовний термін одному з обвинувачених в організації захоплення будівлі Спартаку Головачову.

18 червня суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко визнала С.Головачова винним в організації масових заворушень, що супроводжувалося насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівлі й опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, а також в активній участі в масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України), а двох інших обвинувачених - в активній участі в масових сутичках. Усіх трьох засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Прокуратура подала апеляцію на вирок суду першої інстанції.

Як повідомлялося, увечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обладміністрації. Вранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції було затримано 65 осіб. Пізніше затримали ще одну особу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА