У «Борисполі» іноземець намагався вивезти медпрепарати Pfizer на 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Борисполі» іноземець намагався вивезти медпрепарати Pfizer на 2 млн грн

Кримінал
823
В аеропорту «Бориспіль» громадянин Кувейту намагався вивезти до Стамбулу медичні препарати виробництва компанії Pfizer вартістю 2 мільйони гривень. Митники вилучили в нього дві валізи препарату «Лірика».
Про це повідомляє пресслужба Київської митниці.
Вони вказують, що отримали попередню інформацію, тож мали достатньо підстав для огляду багажу та ручного покладу одного з авіапасажирів, який відлітав до Туреччини.
«У двох валізах 39-річного громадянина Кувейту, який прямував через „зелений коридор“, не залишилося місця для особистих речей, оскільки вони до верху були щільно заповнені загалом 10,8 тисячі блістерів, по 14 капсул у кожному, медичного препарату „Лірика“ (прегабалін) ТМ Pfizer», — зазначено у повідомленні.
Митники пояснюють, що ці лікарські засоби за неконтрольованого вживання перетворюються на справжній наркотик. Наркотичний ефект препарату виявили відносно недавно.
Так, у медицині його застосовують для усунення симптомів порушення діяльності центральної нервової системи, а також за низки хронічних хвороб. Саме протисудомний ефект «Лірики» став причиною її поширення серед наркоманів. Із допомогою препарату позбуваються від нападів «ломки», зазначають у митниці.
Правоохоронці склали протокол про порушення митних правил за ст. 471 (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю) Митного кодексу. За це передбачений штраф у 1 700 грн та можлива конфіскація товарів.
Митники вилучили 151,2 тисячі таблеток препарату. Додають, що, згідно з відкритою інформацією з інтернету, вартість вилученої партії препарату — приблизно 2 млн грн. Більш точну визначать пізніше.
«Як така кількість препарату, який відпускається лише за рецептом, опинилася в руках одного іноземця — питання для з’ясування», — додають у столичній митниці.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас