Європейці бояться нелегального алкоголю з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці бояться нелегального алкоголю з України

Казна та Політика
524
Європейська Комісія розпочинає масштабну кампанію з боротьби з контрафактом в країнах-партнерах ЄС.
Про це повідомляє прес-служба ЄК.
Вкотре європейці висловлюють свої побоювання з приводу українського ринку нелегального алкоголю, який вже визнаний найбільшим в Європі, досягає 60% і забирає з бюджету близько 360 млн євро. Бояться європейські партнери, що вже в нинішньому році контрафакт виплеснеться за межі України і позаливає європейські країни.
Як наголошується, Європейська Комісія запросила до проекту профільну асоціацію Укргорілка і вітчизняні компанії – виробники алкоголю з проханням висловити свої зауваження щодо запланованого ‘Counterfeit and Piracy watch-list’ – “Контрольного списку підроблених і піратських товарів” з України. Європейська ініціатива спрямована на виявлення онлайн і приватних майданчиків, які дозволяють виробляти і реалізовувати контрафактні і контрабандні товари в країнах, що не входять в Європейський союз.
ЄК планує офіційно опублікувати список виробників і продавців контрафакту вже в цьому році і регулярно його оновлювати. В першу чергу, щоб відстежити роботу контролюючих органів, ефективність їхньої роботи та зменшити рівень корупції на місцях.
Зацікавило європейців і розслідування української Антикорупційної правозахисної організації – за їхніми даними, половина державних спиртозаводів виробляє нелегальний спирт, а нелегальна горілка виробляється на повноцінних лікеро-горілчаних заводах – 10 з 30 заводів займаються виробництвом контрафакту.
На думку Європейської Комісії, нелегальний ринок є “конкретним лихом для економіки”, перешкоджає інвестиціям і зайнятості в секторах, пов’язаних з виробництвом алкоголю. Управління інтелектуальної власності ЄС та Організація економічного співробітництва і розвитку повідомили, що щорічно близько 5% імпорту ЄС (на суму 85 млрд євро) є небезпечним контрафактом, в основному з країн-сусідів ЄС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас