08:48 18.12.2019

Дебати щодо імпічменту Трампу триватимуть шість годин

2 хв читати

Дебати щодо імпічменту президенту США Дональду Трампу триватимуть шість годин, повідомляє CNN з посиланням на члена комітету з регламенту Конгресу Мері Гей Скенлон.

Зазначається, що цей час буде розділений між двома партіями і контролюватиметься керівниками юридичного комітету палати представників.

Нижня палата Конгресу США почне дебати за двома пунктами обвинувачень, висунутих раніше щодо американського лідера. Перший з них стосується зловживання владою, а другий - перешкоджанню розслідуванню палати представників.

Раніше спікер палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що голосування щодо імпічменту президенту США Трампу відбудеться 18 грудня.

"Завтра (в середу - ІФ) палата представників здійснить одне з найурочистіших повноважень, наданих нам Конституцією. Ми проголосуємо за затвердження двох статей імпічменту проти президента США", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті спікера.

У разі, якщо конгресмени підтримають обвинувачення щодо Трампа, то президенту США буде оголошено імпічмент. Іншими словами, Трамп буде офіційно називатися президентом, якому "оголошено імпічмент", але він поки не буде усунений від влади.

Для подальших процедур, зокрема відсторонення від влади, процедура імпічменту переноситься в верхню палату Конгресу - Сенат. Там проводиться судовий процес, в якому сенатори стають присяжними, а члени палати представників виступають як сторона обвинувачення. В кінці процесу проводиться голосування: щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів. Більшість в сенаті США зараз належить республіканцям, тому, найімовірніше, на цьому етапі процедура імпічменту буде заблокована.

Очікується, що сенатори розглянуть питання про відсторонення Трампа від влади в січні.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступника Кличка підозрюють у вимаганні на системній основі, тривають обшуки - джерело

Байден не вважає пропозицію РФ щодо припинення війни найкращим варіантом для України наразі

Зеленський: Жорстокість Росії щодо українських дітей, які стали жертвами її агресії, - найганебніший з її вчинків

Кількість бойових зіткнень з опівночі зросла до 62, окупанти інтенсивно обстрілюють прикордоння на Сумщині й Чернігівщині - Генштаб ЗСУ

ВР погодилася із Зеленським і виключила з раніше ухваленого законопроєкту норму про право роботодавця звільнити працівника за неінформування про зв'язки в РФ й окупації

Реалізація закону про застосування англійської в Україні не призведе до звільнення держслужбовців - Кравчук

"Нова пошта" планує встановити ще 500 укриттів у відділеннях і терміналах

Російські війська обстрілюють прибережні райони Херсона - Мрочко

Мир виглядатиме як неможливість для РФ будь-коли окупувати Україну, і це не означає членство країни в НАТО - Байден

Колишнього залізничника, який постачав росармію паливом під час окупації Куп'янська, засуджено до 10 років в'язниці - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА