RU
 

У Держдепі оцінили ідею Зеленського про переговори

Корреспондент.net,  12 липня 2019, 18:36
0
602
У Держдепі оцінили ідею Зеленського про переговори
Фото: Getty Images
У Держдепі не бачать сенсу змінювати формат переговорів по Донбасу

Зміна формату переговорів не усуне "відсутність у Росії політичної волі" виконати Мінські угоди, вважають у США.

Вашинґтон підтримує ініціативи з приводу міжнародних переговорів по ситуації в Україні, але вважає, що зміна формату не усуне головну перешкоду виконанню "Мінська" - небажання Росії. Про це повідомляє в п'ятницю, 12 липня, ТАСС з посиланням на представника Держдепартаменту США.

"Ми в повній мірі підтримуємо зусилля президента Зеленського, націлені на те, щоб оживити імплементацію "Мінська" - таке було сказано дипломатом під час коментування ініціативи президента України Володимира Зеленського провести переговори з російським главою держави Володимиром Путіним у Мінську за участю США, Великобританії, Німеччини і Франції .
 
На думку американського посадовця, "Україна виконує свої зобов'язання в рамках "Мінська" з максимально можливим пріоритетом". "Росії необхідно робити те ж саме" - було відзначено дипломатом.
 
"Однак зміна існуючих переговорних форматів не усуне справжньої перешкоди - для прогресу в імплементації "Мінська". Цією перешкодою є відсутність у Росії політичної волі" - таким було уточнення співробітника Держдепартаменту США.
 
Як повідомлялося, після ініціативи Зеленського напередодні відбулася його перша розмова з Путіним. Президенти близько 20 хвилин говорили про формати переговорів, а також про звільнення затриманих громадян.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Переговори в Мінську-2
ТЕГИ: РоссияУкраинаСШАВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі