12:55 13.10.2020

У Києві для хворих на коронавірус розгорнули понад 2,7 тис. ліжок - Кличко

2 хв читати
У Києві для хворих на коронавірус розгорнули понад 2,7 тис. ліжок - Кличко

У Києві для лікування хворих на коронавірус розгорнули майже 2,8 тис. ліжок у 22 лікарнях, заявив мер міста Віталій Кличко і показав відео перевірки, як готують міську лікарню №18 до прийому хворих на COVID-19.

"Ми продовжуємо збільшувати і кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус у столичних комунальних медзакладах. І робимо все, щоб забезпечити лікарні та медиків усім необхідним. Ми розгорнули вже 2 730 ліжок у 22 столичних лікарнях. Із них 17 лікарень уже приймають і лікують пацієнтів із вірусом. Інші - завершують облаштування відділень для прийому таких хворих. Учора я відвідав міську клінічну лікарню №18, яку ми готуємо до прийому хворих на коронавірус", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу у вівторок.

За його словами, один із поверхів медзакладу сьогодні обладнають під відділення для прийому хворих на коронавірус. Там розгорнули інфекційне відділення на 100 ліжок. А також - 60 ліжок для пацієнтів з підозрою на COVID-19. Таких хворих лікарня вже приймає. В інфекційному ж відділенні поки що триває переобладнання. Будуть й окремі палати для інтенсивної терапії.

Кличко повідомив, що лікарня №18 вже отримала від міста медикаменти на більш як 3 млн грн. А також чотири апарати ШВЛ на суму майже 3 млн грн. Місто виділило й понад 1 млн грн на ремонт системи кисневого постачання. Зокрема, там уже обладнали 30 точок для подання кисню. Загалом їх буде 80. У медзакладі виконали підготовку та навчання медиків про те, як працювати з хворими на коронавірус і сформували десять бригад медичного персоналу для роботи в інфекційному відділенні.

Медпрацівники, які працюватимуть із хворими на COVID-19, забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами і спецобладнанням для дезінфекції приміщень. На це лікарня спрямувала майже 4 млн грн.

"Ще чотири лікарні готуються сьогодні до прийому хворих на коронавірус. Це Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і столичні лікарні № 1, 12 і 15. Я наголошую: це те, що місто робить самостійно. В умовах, коли динаміка поширення вірусу така, що дуже скоро ліжок у лікарнях у нас може не вистачити, і при цьому державні, відомчі та медзаклади Академії медичних наук не приймають киян, хворих на коронавірус. Хоча мають у загальному 11 тис. ліжок і кваліфікований персонал. Я вважаю, що це - недержавницька і, м'яко кажучи, дивна позиція уряду й Міністерства охорони здоров'я, які водночас розповідають про розгортання госпіталів у палацах спорту тощо", - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА