ua en ru

Завтра Рада може проголосувати за продовження особливого статусу Донбасу, - нардеп

Завтра Рада може проголосувати за продовження особливого статусу Донбасу, - нардеп Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Порошенко у середу вніс закон до Ради

Верховна рада України у четвер, 4 жовтня, може проголосувати за продовження особливого статусу Донбасу. Про це повідомив представник уряду у парламенті, народний депутат Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Нардеп зазначив, що Рада зробить "величезний подарунок РФ", якщо не прийме проект закону.

"Справа в тому, що цей документ - це одна з вимог мінських домовленостей. Треба зрозуміти, що якщо парламент не прийме цей документ, це буде величезний подарунок РФ. Це буде означати, що Україна виходить з мінських домовленостей, на яких базується цілий ряд речей, починаючи від санкцій проти Росії, закінчуючи переговорними процесами, яких Україна потребує. Завтра я вважаю, що парламент повинен проголосувати за продовження так званого закону про особливий статус Донбасу", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, яким пропонується продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). Дію закону пропонується продовжити до 31 грудня 2019 року включно.

Як писало РБК-Україна раніше, перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко раніше заявляла, що продовження закону про особливий статус Донбасу потрібно для продовження санкцій проти Російської Федерації.