Роботи і штучний інтелект не замінять людей творчих професій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи і штучний інтелект не замінять людей творчих професій

Технології&Авто
422
На сьогоднішній день у творчих професій доволі непевне майбутнє, особливо коли питання стосується стабільності кар’єри і перспектив зростання зарплати. Однак в епоху автоматизації ситуація може докорінно змінитися, пише CNBC.
За словами ізраїльського історика Юваля Харарі, нові технології призведуть до скорочення робочих місць в найближчій перспективі. “Професії з творчим ухилом найменш схильні до ризику автоматизації. Як мінімум, поки”, – стверджує Харарі.
“Цілком очевидно, що дуже багато робочих місць буде знищено, особливо повторювані або однотипні. Вакансії, що вимагають вищого ступеня креативності, будуть більш безпечними – принаймні, в короткостроковій перспективі”, – прокоментував Харарі.
25-річне дослідження Харарі про людство було опубліковано в двох книгах, “Sapiens: Коротка історія людства” і “Homo Deus: Коротка історія завтрашнього дня”, які з’явилися в літньому списку для читання Білла Гейтса.
Спираючись на своє дослідження, Харарі заявив, що знищення однотипних і нудних професій не є неправильним – замість них з’явиться суттєвіша робота. Однак Харарі попередив про можливу появу “марного класу” – тих людей, хто залишився без роботи. Він закликав чиновників і державні структури забезпечити перекваліфікацію суспільства.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас