20:07 09.03.2020

Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

2 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Апеляційний суд в місті Бургас (Болгарія) переніс розгляд скарги підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна на рішення суду першої інстанції про його екстрадицію в Україну, повідомляє видання "Громадське".

Підозрюваний спочатку просив присутності на засіданні українського адвоката, а потім відмовився від болгарського.

"Я хочу, щоб він (болгарський адвокат - ред.) зробив для мене все, але я не хочу, щоб на нього лягала така відповідальність. Я підтримую його скаргу, але відмовляюся від нього. Нехай держава (Болгарія - ред.) надасть мені іншого", - сказав Левін.

Болгарський адвокат Олексія Левіна Кирило Топалов підтримав підзахисного і зазначив, що він недостатньо компетентний у цій справі і правильніше було б, якби на засіданні був присутній український захисник.

У суді зазначили, що поки такої можливості немає, оскільки відсутня відповідна домовленість між українською і болгарською сторонами. Також було зазначено, що болгарська сторона направила в Міністерство юстиції України відповідний запит і поки чекає відповіді.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радницю мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'яти осіб, обвинувачених в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк. 6 червня 2019 року Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Левін після скоєння злочину покинув територію України, і в січні 2019 року СБУ оголосила його в розшук. Згідно з опублікованою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року. У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк.

24 січня 2020 року підозрюваного затримали в Болгарії, місцевий суд заарештував його на 40 діб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА