11:14 20.02.2019

Мей представить у Брюсселі нові пропозиції щодо ірландського кордону

2 хв читати
Мей представить у Брюсселі нові пропозиції щодо ірландського кордону

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей представить на зустрічі з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером нові пропозиції для вирішення питання ірландського кордону, повідомила газета The Guardian у середу.

Так, глава Мінфіну Великої Британії Філіп Геммонд раніше заявив, що британський уряд більше не розглядає альтернативні домовленості як заміну "страхувального плану" щодо кордону між Республікою Ірландія та Північною Ірландією.

Замість цього, зазначає газета, Т.Мей планує обговорити з Ж.-К.Юнкером план, який дасть змогу гарантувати, що Велика Британія не залишиться назавжди пов'язана з митним союзом ЄС через "страхувальний план".

У середу до Німеччини відправляється глава МЗС Великої Британії Джеремі Гант. Там він, зокрема, зустрінеться з главою МЗС ФРН Гайко Маасом. Дж.Гант планує обговорити Brexit і попередити про негативні наслідки виходу Великої Британії з ЄС без угоди з Брюсселем, повідомляють ЗМІ.

Британський парламент у січні відкинув узгоджену Т.Мей і Брюсселем угоду щодо Brexit, оскільки багатьох членів парламенту не влаштовувало положення про "страхувальний план" щодо ірландського кордону. "Страхувальний план" має гарантувати прозорість кордону між Ірландією та Північною Ірландією в разі, якщо сторони не зможуть досягти інших домовленостей, які зберігали вільний кордон.

Пізніше британський парламент ухвалив поправку, яка закликає Т.Мей обговорити з Брюсселем "альтернативні домовленості" щодо ірландського кордону.

У Брюсселі неодноразово заявляли про небажання повертатися до обговорення документа, до якого входить "страхувальний план".

Вихід Великої Британії з ЄС заплановано на 29 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА