19:36 02.08.2018

Денісова отримала листа від російського омбудсмена про її візит до Сенцова 28 червня

2 хв читати
Денісова отримала листа від російського омбудсмена про її візит до Сенцова 28 червня

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про отримання 2 серпня листи від російської колеги Тетяни Москалькової щодо її візиту до колонії до українського режисера Олега Сенцова понад місяць тому, 28 червня, і вважає викладені відомості недостовірними.
"Сьогодні отримала листа від омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про її візит до Олега Сенцова 28 червня цього року, в якому вона розповідає мені про стан здоров'я Олега. І тут, як то кажуть, є два нюанси ... Перший - минуло вже більше місяця з того моменту, і говорити про його релевантність, коли Олег продовжує голодувати, не доводиться", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook у четвер.
Крім того, другий момент, за словами Л.Денісової, полягає в тому, що того ж дня, 28 червня, вона була "під дверима колонії, а її (Т.Москальковоъ - ІФ) кортеж проїхав повз, не зупинившись".
Український омбудсмен виклала фотокопію відповідного листа. Як випливає з вихідних даних, його було надіслано з Москви 19 липня, отримано секретаріатом уповноваженого Верховної Ради з прав людини 2 серпня.
У листі Т.Москалькова, зокрема, вказала про стан здоров'я О.Сенцова за результатами медичного огляду від 13 липня: "... його стан здоров'я характеризується як відносно задовільний, факторів, що загрожують життю засудженого, немає".
Російський омбудсмен також повідомила в листі: "За інформацією УФСВП Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, засуджений Сенцов О.Г. із клопотанням про помилування на адресу президента Російської Федерації до теперішнього часу не звертався".
Як повідомлялося, О.Сенцов тримає голодування в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі з 14 травня.
28 червня Л.Денісова намагалася потрапити до колонії до О.Сенцова, але безуспішно. Водночас Т.Москалькова відвідала ув'язненого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА