• Головна
  • Новини
  • У луцькому костелі зіграє знаменитий на весь світ музикант...

У луцькому костелі зіграє знаменитий на весь світ музикант

30.06.2018, 07:27
У луцькому костелі зіграє знаменитий на весь світ музикант - фото 1
У липні до Луцька приїде знаменитий на весь світ французький органіст П’єр Зеворт який дасть концерт в Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла. Про це повідомляє ВолиньРоsт.

У липні до Луцька приїде знаменитий на весь світ французький органіст П’єр Зеворт, який дасть концерт в Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла. Про це повідомляє ВолиньРоsт.

Зеворт – титулярний органіст готичного собору Сен-Жермен-де-л’Осеруа в місті Дурдані, що за 60 км від Парижа. Він є лауреатом багатьох міжнародних органних конкурсів і престижних премій, зокрема, консерваторії Рамо та Schola Cantorum у Парижі та в Бордо.

Активні концертні виступи у Франції (зокрема у Нотр-Дам-де-Парі, соборах Бордо, Кутанса, Сент-Омера), Великій Британії, Швейцарії, Німеччині, країнах Балтії, Польщі, Румунії, Бельгії, Україні, Чехії, Білорусі, Росії, США маестро успішно поєднує з викладанням музики в Дурдані та Арпаоні.

Очікують, що на концерті в Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла 28 липня (в останню суботу місяця) у виконанні П’єра Зеворта прозвучать твори славнозвісних французьких композиторів та органістів Луї Маршана, Франсуа Куперена, Сезара Франка, Луї В’єрна, П’єра Кошеро, Жана Лангле.