20:24 18.06.2018

Затримано спільника депутата Одеської облради, підозрюваного у спробі дати $500 тис. хабара детективу НАБУ

2 хв читати
Затримано спільника депутата Одеської облради, підозрюваного у спробі дати $500 тис. хабара детективу НАБУ

Правоохоронці затримали ймовірного спільника депутата Одеської обласної ради, підозрюваного в пропонуванні співробітнику Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) неправомірної вигоди в сумі $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, задіяного в корупційній схемі з заволодіння коштами бюджету Одеси.

Як повідомила в понеділок прес-служба НАБУ, 15 червня детективи бюро спільно зі співробітниками контррозвідки Служби безпеки України затримали ймовірного спільника депутата Одеської облради, якого підозрюють у пропонуванні співробітнику НАБУ неправомірної вигоди в сумі $500 тис. Підозрюваний переховувався від слідства майже півроку, з початку 2018 року.

16 червня Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчих Генеральної прокуратури обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 2 млн грн.

У НАБУ нагадали, що 12 січня 2018 року Генпрокуратура України спільно з НАБУ повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику в пропонуванні хабара сумою $500 тис. співробітнику НАБУ (ч. 3 ст. 369 КК України).

Після вручення повідомлення про підозру одному з учасників злочину вдалося втекти, його оголосили в розшук.

Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалася в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштами бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу у грудні 2016 року міській раді Одеси будівлі державного підприємства "Завод "Краян" за завищеними цінами, а саме за 185 млн грн. При тому, що реальна ринкова вартість такої будівлі, як встановило слідство, перебуває в діапазоні між 37 та 92 млн грн.

За версією слідства, ймовірним бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний у пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі Національного бюро депутат Одеської облради.

У ЗМІ називали прізвище депутата Одеської облради Олега Бабенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

Ексначальника Одеського обласного ТЦК повторно затримали на виході із СІЗО й повідомили про нову підозру

Щорічне взяття на військовий облік громадян України чоловічої статі, які досягли 17-річного віку, не має стосунку до мобілізаційних заходів - роз'яснення

Комітет ПАРЄ визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни РФ проти України - Кравчук

Ворог найактивніший на куп'янському та покровському напрямках, на останньому інтенсивність боїв збільшилася майже вдвічі - Генштаб ЗСУ

Помер засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко

Унаслідок авіаудару по Олексієво-Дружківці на Донеччині постраждали три людини, серед них дитина - ОВА

Мінвідновлення презентувало методологію оцінки корупційних ризиків у роботі органів місцевого самоврядування

Де Кроо сподівається, що 14 пакет санкцій для РФ буде ухвалено до кінця головування Бельгії в ЄС

Найближчими днями в більшості областей України дощитиме - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА