13:12 31.03.2020

У Києві контролюватимуть пацієнтів із коронавірусом у легкій формі й тих, хто на самоізоляції

2 хв читати
У Києві контролюватимуть пацієнтів із коронавірусом у легкій формі й тих, хто на самоізоляції

У Києві створено моніторинговий центр контролю дотримання самоізоляції пацієнтами з підтвердженим діагнозом Covid-19 у легкій формі, повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Ми не можемо захистити тих, хто свідомо порушує правила обмежень, хто, прибувши з-за кордону або контактуючи з інфікованими, не повідомив про це, не самоізолювався", - сказав Кличко у вівторок під час онлайн-брифінгу.

При цьому він зазначив: "Наше завдання - захистити людей від безвідповідальних порушників. Тому ми створили в Києві моніторинговий центр контролю дотримання самоізоляції хворими в легкій формі, які лікуються вдома, їх контактерами".

Також, за словами мера Києва, центр моніторитиме дотримання правил обсервації людьми, які повернулися з інших країн.

Кличко повідомив, що моніторинговий центр уже збирає інформацію від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ, Державної прикордонної служби України, Нацполіції. Також обробляється інформація, яка надходить від жителів столиці.

"Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження хвороби", - наголосив він.

Міський голова повідомив, що нині центр отримав інформацію про 37 тисяч киян, які перетнули держкордон з 11 березня, про 435 киян, які є контактерами хворих, також на контроль взято 107 людей із підтвердженим коронавірусом, частина з яких перебуває на лікуванні вдома.

"Моніторинговий центр не лише збирає інформацію, а й контролюватиме режим самоізоляції і допомагатиме тим, хто ізолювався, своєчасно отримувати медичну допомогу в разі потреби", - пояснив мер столиці.

Він нагадав про відповідальність за порушення самоізоляції і режиму карантину: штраф 17 тис. грн за перше порушення, 34 тис. грн - за повторне порушення і кримінальна відповідальність за порушення, вчинене втретє.

"Кияни мають також долучитися до цього і повідомляти інформацію про відомі їм випадки захворювання людей, які контактували з потенційно хворими", - наголосив мер.

"Хочу ще раз звернутися до киян - не нехтуйте своїм здоров'ям, щойно відчуваєте нездужання - телефонуйте до сімейного лікаря, якщо відчуваєте себе погано – викликайте "швидку", - закликав Кличко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА