11:50 05.07.2018

Напад на офіс PrideHub у Харкові є спробою наступу на свободу слова та самовираження - заява

2 хв читати

 Напад невідомих у протигазах на офіс PrideHub у Харкові під час проведення там English Speaking Club було здійснено на ґрунті ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, вважає координатор PrideHub Ганна Шаригіна, президент громадської організації "Харківське жіноче об'єднання "Сфера" Віра Чернигіна та відвідувачі, що перебували в офісі під час нападу.

"Ми, громадські активістки та активісти, люди, які були на заході і стежили за ним, оцінюємо дії радикального угрупування як чергову спробу наступу на свободу слова і свободу самовираження - цього разу методами психологічного та фізичного тиску, завдання матеріальної шкоди та залякування", - йдеться в заяві, поширеній ними в четвер.

Автори документа нагадують, що аналогічні дії мали місце в різних містах України під час проведення заходів, присвячених темі прав людини та недискримінації.

"Ми вимагаємо у керівництва Національної поліції України розслідувати вищезгадані злочини як вчинені на ґрунті ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ми закликаємо уважно поставитися до нових викликів і забезпечити права громадян і громадянок на свободу слова, свободу самовираження, реалізації громадської діяльності та свободу мирних зборів", - йдеться в заяві.

Водночас автори заяви запевняють, що продовжать роботу PrideHub та інших проектів щодо захисту прав людини, гендерної рівності та подолання дискримінації.

"Ми переконані в необхідності подальшого проведення освітніх заходів, акцій, мирних зборів - для обстоювання досягнень українського суспільства у сфері демократії, прав людини, гендерної рівності та подолання дискримінації. Ми маємо право на голос і простір і продовжимо роботу проектів, зокрема PrideHub, за підтримки міжнародних, національних і регіональних партнерів", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, ввечері 4 липня невідомі в протигазах напали на офіс PrideHub у Харкові, закидали його димовими шашками і влаштували там погром. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА