13:22 01.02.2020

Мінськ готовий підтримати участь США в урегулюванні на сході України

2 хв читати
Мінськ готовий підтримати участь США в урегулюванні на сході України

Білорусь підтримує будь-які формати переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України, зокрема за участю США, заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей у суботу в Мінську.

"Щодо позиції Білорусі стосовно України, то вона всім відома. Ми маємо намір, готові робити все для того, щоб якомога швидше припинилася криза на сході України. Ми готові надати в Білорусі майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів. Ми підтримуємо будь-які формати, зокрема й за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи в Україні", - сказав Макей за підсумками зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео.

У свою чергу Помпео повідомив, що врегулювання ситуації в Україні стало, зокрема, предметом обговорення на його переговорах із президентом Білорусі та главою МЗС. За словами держсекретаря, Мінськ сподівається, що США "продовжать виконувати свою конструктивну роль у запобіганні тим викликам, які є в східній і південній частинах України, а також активніше брати участь у тому, щоб забезпечити відповідний вихід, правильний вихід".

При цьому Помпео наголосив, що у вирішенні цього конфлікту має взяти участь увесь світ. "Це саме те питання, в якому потрібно брати участь усій Європі, всьому світу для того, щоб знайти вирішення цього питання", - сказав він.

"Зрештою Росія і Україна повинні самі вирішити це питання. Але все, що можуть США, вони зроблять. Ми допоможемо Україні для того, щоб досягти тієї демократії, про яку ми говорили з паном Зеленським (президентом України Володимиром Зеленським - ІФ) учора", - наголосив держсекретар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА