07:18 03.07.2020

На Смолія не було політичного тиску, Нацбанк не проводив ефективну комунікаційну політику

2 хв читати
На Смолія не було політичного тиску, Нацбанк не проводив ефективну комунікаційну політику

Радник президента України з питань економіки Олег Устенко вважає, що на Якова Смолія, главу Національного банку України, який подав у відставку, не чинилося політичного тиску, а Смолій і керівництво НБУ не проводили ефективну комунікаційну політику з усіма зацікавленими учасниками фінансового ринку.

"Я думаю, що основна проблема, яка була у Якова Смолія, так само, як і у керівництва Національного банку, це не питання, пов'язане реально з політичним тиском, як намагався показати сам глава Національного банку, помилково припускаючи, що недостатньо ефективна комунікаційна політика є реально політичним тиском, який на нього чиниться. Я не бачу проблем у тому, що і експертне співтовариство, і депутати Верховної Ради, і, за великим рахунком, самі гравці банківського сектора, перш за все, комерційні банки хотіли чітких позицій з боку Нацбанку, пов'язані з поясненнями того, що відбувається, які кроки робить Нацбанк", - сказав він в ефірі телеканалу "Дім" у четвер.

На думку Устенка, Національний банк України продовжував залишатися в комунікаційній політиці, що належить "до старої парадигми десятирічної давності, коли ти начебто пояснюєш, але пояснюєш тільки, коли тобі цього хочеться".

Радник Зеленського прогнозує, що питання з відставкою Смолія у Верховній Раді вирішиться досить швидко. "Якщо ви помітили, то це було, очевидно, несподіване рішення з боку глави Національного банку. Тим паче видається дивним, коли глава монетарної влади будь-якої країни, зокрема і нашої, раптом "кидає карти на стіл", намагається голосно грюкнути дверима, очевидно, розуміючи наслідки такого кроку", - підкреслив він.

Устенко зазначив, що фінансовий ринок любить прогнозованість і чітку логіку подій, і та наростаюча паніка, яка виникла з ранку 2 липня, була досить легко збита тим, що є вже в.о. голови Нацбанку, якою стала перша заступниця голови НБУ. "Нацбанк вийшов з незначними інтервенціями в $ 100 млн і збив ту паніку, яка раптом почалася на ринку. Коригування ринку вже відбувається", - зазначив він.

Радник президента вважає, що при всій повазі до особистості того ж Смолія в Україні "незамінних немає". "Тому я думаю, що президент не буде витрачати час гравців ринку, і експертів, і представників фінансового сектора, і досить швидко подасть нову кандидатуру на затвердження Верховної Ради", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА