День фінансів, 23 грудня: проблеми іноземців в Україні, плани на податки, законопроєкт про працю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 грудня: проблеми іноземців в Україні, плани на податки, законопроєкт про працю

466
Понеділок, 23 грудня. Як в уряді планують підвищувати зарплати, зменшувати податки і змінювати трудові відносини.
Проблеми іноземців в Україні. До списку проблем, з якими стикаються іноземці в Україні, міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет відніс: проблема залишитися в країні більше, ніж на 90 днів; отримання дозволу на роботу, навчання тощо; візити у державні органи; рахунки в банках.
Безробіття скоротиться. Зарплати зростатимуть. Такий прогноз озвучили в Мінекономіки. Так, в уряді прогнозують скорочення безробіття до 5 відсотків, а зарплати будуть підвищуватися хоча б на 2 тисячі гривень на рік. Для цього в міністерстві планують спростити законодавство, полегшити наймання співробітників і підвищити їх соціальний захист
Прогноз курсу гривні до долара переглянуть. В Мінекономіки заявили, що прогноз курсу у макропрогнозі на 2020-2022 буде в бік більшого зміцнення. Нагадаємо, восени цього року в Мінекономіки представили оновлений макропрогноз на 2020-2022 роки, в якому середній валютний курс на наступний рік становить 27 гривень за долар.
Законопроєкт про працю. Законопроєкт про працю найближчими днями з’явиться на сайті Мінекономіки. Новий закон запроваджує поняття нефіксованого робочого часу, а вагітні зможуть працювати з дому. Будуть також діяти як безстрокові договори, так і договори на певний строк. У разі звільнення працівника за ініціативою роботодавця, той повинен виплатити грошову компенсацію. У новому законі пропонують також чітко визначити трудові відносини.
Ціни на газ цієї зими. Як заявляє прем’єр-міністр Олексій Гончарук, протягом зими 2019-2020 років ціна на газ не зростатиме завдяки газовим домовленостям між Україною і РФ. За його словами, контракт буде діяти 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна і Європа почувалися безпечно в плані енергетики.
Податки на доходи планують зменшити. Як заявив голова ДПС Сергій Верланов, наступного року планується податкова реформа, завдяки якій ставку податку на доходи фізичних осіб буде змінено. «Є платники, які не платять податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки», – пояснив Сергій Верланов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас