RU
 

Слідство назвало основну версію вибуху в житловому будинку у Миколаєві

Корреспондент.net,  14 травня 2014, 10:05
0
1233
Слідство назвало основну версію вибуху в житловому будинку у Миколаєві
Фото: nikvesti.com
Вибух житлового будинку в Миколаєві

За версією міліції, 39-річний мешканець будинку Юрій після сварки з дружиною пустив газ, і будинок вибухнув.

Як основну версію вибуху 9-поверхівки в Миколаєві слідство розглядає спробу самогубства одного з мешканців будинку, повідомив заступник начальника МВС у Миколаївській області Артур Войтенко.

"Слідча комісія розглядає кілька версій події. Основна - це можливе бажання одного з мешканців будинку накласти на себе руки. Паралельно розслідується мимовільний витік газу, незаконне виготовлення в домашніх умовах вибухових пристроїв та інші. За результатами проведених експертиз та слідчих дій буде прийнято рішення відповідно до вимог чинного законодавства", - цитує його слова Укрінформ.

Він також зазначив, що наразі призначено проведення вибухотехнічних, судово-медичних і більш ніж 10 судово-хімічних експертиз. Постійно проводяться додаткові огляди місця події, враховуючи просування пошуково-рятувальних робіт і розчищення території від завалів. Особливу увагу буде приділено вивченню приміщення ймовірного епіцентру вибуху.

За версією міліції, "39-річний мешканець будинку Юрій після сварки з дружиною пустив газ, і будинок вибухнув. Самого Юрія рятувальники знайшли вже мертвим, його ж дружину Ірину, яка майже добу провела під завалами, знайшли живою. Нині жінка у лікарні, її стан лікарі оцінюють як важкий, проте загрози життю тепер немає".

Нагадаємо, 12 травня стався вибух 9-поверхового житлового будинку по вул. Лазурній, 40 у Заводському районі Миколаєва, яким пошкоджено чотири верхніх поверхи. Раніше рятувальники звільнили з-під завалів і скерували до лікарні жінку, яку під час проведення робіт з розбирання завалу в нічний час виявили на рівні сьомого поверху. У ході подальшого проведення робіт з-під завалів витягнуто тіла двох загиблих (жінку і чоловіка). Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Усього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено сили та засоби ДСНС України, служб цивільного захисту та обласної спілки Червоного Хреста в кількості 276 осіб і 45 од. техніки, з них від ДСНС - 120 осіб і 20 од. техніки. У зоні надзвичайної ситуації працює тимчасовий пункт життєзабезпечення ДСНС на 40 осіб.

За матеріалами: Укринформ
ТЕГИ: Николаевмилицияследствие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі