RU
 

МЗС про скандал з Трампом: Тиску не було

Корреспондент.net,  21 вересня 2019, 08:49
0
593
МЗС про скандал з Трампом: Тиску не було
Трамп зустрінеться із Зеленським на наступному тижні

Пристайко каже, що знає, про що говорили Трамп і Зеленський у липні, і запевняє, що ніякого тиску не було.

 
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заперечує тиск президента США Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського під час телефонної розмови. Про це Пристайко сказав в інтерв'ю Громадському.
 
 
Глава МЗС вважає, що Україну намагаються втягнути в протистояння між республіканцями і демократами у США.
 
"Ті люди, які займаються російсько-американськими відносинами, розуміють, що ми завжди намагалися цінувати допомогу від обох партій, ця допомога дозволяла нам гарантувати, що зі зміною адміністрації у нас не зміняться пріоритеті у відносинах зі США", - пояснив міністр.
 
У відповідь на запитання про те, чи тисне на Україну американський лідер, Пристайко наголосив, що "Україна - незалежна країна, у якої є свої таємниці".
 
Він також зазначив, що Зеленський має право, щоб зміст його розмови з іншим президентом залишився в таємниці, а американські слідчі мають повне право "діставати" цю інформацію у США.
 
"Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Була розмова, розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця бесіда була довгою, була дружньою, і вона стосувалася багатьох питань, часом на які треба було мати досить серйозні відповіді", - резюмував Пристайко.
 
 
За даними The Wall Street Journal, Трамп під час розмови із Зеленським у липні щонайменше вісім разів називав прізвище кандидата в президенти Джо Байдена, закликаючи розпочати розслідування в Україні проти його сина.
 
Видання зазначає, що Трамп тиснув на Зеленського в ході розмови, закликаючи розпочати розслідування і співпрацювати з особистим юристом Трампа Руді Джуліані в ході цього розслідування.
 
Одне з джерел газети заявило, що Трамп торкався питання про надання допомоги Україні, і не вірить у те, що президент США запропонував президенту України в обмін на розслідування.
 
У зв'язку з цим Джо Байден закликав Трампа опублікувати розшифровку розмови із Зеленським.
 

 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: УкраинаСШАМИД УкраиныТрампДональд ТрампВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі