Доступність посилання

ТОП новини

Cуд Амстердама задовольнив вимогу «Нафтогазу» про арешт акцій дочірньої компанії «Газпрому»


Офіс НАК «Нафтогаз України» у Києві
Офіс НАК «Нафтогаз України» у Києві

Окружний суд Амстердама задовольнив вимогу НАК «Нафтогаз України» про арешт з 23 жовтня 2019 року 100% акцій дочірньої компанії ПАТ «Газпром» – South Stream TransportB.V., повідомила 25 жовтня пресслужба української компанії.

«Нафтогаз» продовжує вживати заходів для забезпечення виплати «Газпромом» боргу у сумі 2,56 мільярда доларів з відсотками, який російська компанія має сплатити за результатами рішення Стокгольмського арбітражу. Станом на сьогодні «Газпром» відмовляється виплачувати цей борг та вже вдався до заходів, метою яких є запобігання примусовому виконанню арбітражного рішення, в тому числі – передачі активів, таких як акції SouthStream Transport B.V., у володіння інших суб’єктів господарювання», – ідеться в повідомленні.

«Саме тому «Нафтогаз» ініціював окремий судовий процес в Окружному суді Амстердама, де доводив неправомірність дій «Газпрому» щодо переміщення акцій South Stream Transport B.V. своїй дочірній компанії. Тепер акції South Stream Transport B.V. арештовані», – вказав Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України».

28 лютого 2018 року компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпром» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу, а згодом оголосив намір розірвати контракт, термін якого збігає наприкінці 2019 року. Фахівці вважають, що в разі небажання «Нафтогазу» припиняти дію контракту судова тяганина триватиме не один рік.

XS
SM
MD
LG