Міжбанк: четвер обіцяє стати найактивнішим днем цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: четвер обіцяє стати найактивнішим днем цього тижня

Валюта
572
Четвер буде найактивнішим днем ​​на валютному ринку цього тижня. Ми прогнозуємо обсяги операцій на міжбанку в межах 410-450 млн доларів при здійсненні до 510-600 угод.
Основні причини зростання активності:
1) Наближення кінця місяця і тривалих великодніх вихідних. Клієнти будуть повноцінно працювати фактично тільки сьогодні, тому що завтра спрацює п’ятничний ефект і ділова активність вже буде мінімальна. Ніхто не залишає головні обсяги розрахунків по місяцю на останню дату. Тому компанії-імпортери будуть у четвер проводити основні операції за своїми контрактами (щоб потім “не зависнути” з товарами вже до початку травня), а експортери будуть завершувати свої внутрішні розрахунки в гривні за рахунок грошей, отриманих від продажу валютної виручки і надходжень відшкодувань ПДВ;
2) Виплати відшкодувань ПДВ експортерам. У Держказначейства фактично не залишається часу на повернення всіх великих сум відшкодувань ПДВ експортерам, тому сьогодні і завтра – ці компанії отримають свої гроші від держави. Це скоротить потребу у них у продажу валюти і спрацює проти нацвалюти.
Допоможе гривні на торгах як зниження коррахунків банків (на ранок четверга впали відразу на 6,8 млрд гривень – до 47,7 млрд гривень), так і необхідність у компаній проводити активні розрахунки з персоналом по завершенні місяця і перед великодніми святами. Відчувається дефіцит гривні у багатьох клієнтів і вони частково будуть закривати ці потреби за рахунок продажу валюти на торгах.
Спекулянти сьогодні працюватимуть у форматі “в дві сторони”, а НБУ при ситуативному надлишку пропозиції валюти на торгах – вийде з її скуповуванням в “анонімному” режимі. Та в особливі обсяги пропозиції долара ми не віримо (нерезиденти, які придбали ОВДП – вже за них розрахувалися, а експортери постараються притримати валюту до підходу відшкодувань ПДВ) і тому регулятор навряд чи купить більше від своїх чергових 15 млн доларів.
Більшість факторів сьогодні працює різноспрямовано і тому “погоду” на ринку сформують ситуативні курсові інтереси найбільших гравців міжбанку.
Ми прогнозуємо на сьогодні коридор по долару в межах 26,55-26,75 гривень з активною роботою спекулянтів у форматі «в дві сторони».
Курс долара на Міжбанку – графік:
6990afa17ea31167335bc5a0d9b2a4b9.png
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 26,64 / 26,67
євро – 29,81 / 29,85
російський рубль – 0,4146 / 0,4153
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар на цей час мала такі значення котирувань 1,1153 / 1,1155
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас