RU
 

Мер Сєвєродонецька виплатить 3,4 тисячі штрафу за премії собі на 180 тисяч

Корреспондент.net,  25 липня 2019, 13:30
0
268
Мер Сєвєродонецька виплатить 3,4 тисячі штрафу за премії собі на 180 тисяч
Фото: lisichansk.com.ua
Валентин Казаков - мер Сєвєродонецька

Сєвєродонецький міський голова повинен заплатити штраф в 3,4 тисячі гривень за призначення собі премій в десятки тисяч.

Сєвєродонецький міський голова через виплату собі десятків тисяч премій протягом року був визнаний судом винним в порушенні антикорупційного законодавства, за що зобов'язаний сплатити державі штраф у розмірі 3 тис. 400 гривень. Про це йдеться в рішенні Сєвєродонецького міського суду, інформує прес-служба Генпрокуратури України.

"... на підставі своїх розпоряджень в період з січня по вересень 2018 року здійснено виплату понад 155 тис. грн премії і 21 тис. грн матеріальної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чиновник в порушення вимог закону України "Про запобігання корупції" видав розпорядження, яким призупинив дію рішення міської ради і повернув у власну компетенцію повноваження з призначення собі премій і матеріальної допомоги.

За принципової позиції прокурора, постановою Сєвєродонецького міського суду Сєвєродонецький міський голова визнаний винним і притягнутий до адміністративної відповідальності.

У свою чергу, обвинувачений не погодився з рішенням суду першої інстанції і подав апеляційну скаргу.

Під час судового розгляду в Луганському апеляційному суді прокуратура Луганської області відстояла свою позицію і довела, що мер прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів і не повідомив про нього Національному агентству із запобігання корупції та міській раді.

Раніше повідомляли, що суд вчетверте поновив на посаді мера Сєвєродонецька. Луганський окружний адміністративний суд відновив Валентина Казакова на посаді мера міста.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: коррупциясудмэрштрафборьба с коррупциейпремииКоррупция в УкраинеСеверодонецк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі