15:29 17.08.2018

Противники масового туризму в Барселоні закликали туристів кидатися з балконів

2 хв читати
Противники масового туризму в Барселоні закликали туристів кидатися з балконів

Противники масового туризму закликали іноземних туристів кидатися разом із балконів, відповідні плакати і графіті з'явилися в іспанській Барселоні, повідомляє видання The Times.

"У Барселоні з'явилися плакати і графіті, що закликають іноземних гостей кидатися із балконів міста, щоб відвадити їх від відвідування Іспанії. У деяких написах вони навмисне згадують британців, з якими нерідко трапляються такі нещасні випадки", - пише газета.

Плакати містять саркастичні висловлювання на адресу туристів, наприклад, "дорогий туристе, чи знаєш ти, що таке "балконінг"? Падіння з балконів покращує якість життя сусідів, зменшує ризик захворювань серця, а також це просто дуже і дуже весело", - цитує видання один із написів плаката на ліхтарному стовпі.

Згадки про балкони пов'язані з низкою смертельних випадків, що сталися внаслідок падіння з балконів готелів. У минулому році з цієї причини загинули троє британців, з січня до травня поточного - також троє. На іспанському курорті Малагуф в одному з готелів встановили більш високі огорожі, а молодих британців почали за можливості розміщувати на перших поверхах.

Виступи проти масового туризму в Барселоні активізувалися останнім часом. Так, в липні двоє активістів протестного руху "Арран" напали на двоповерховий туристичний автобус з димовими шашками, повісивши плакат проти масового туризму в Каталонії. Учасники акцій незадоволені тим, що високий турпотік призвів до зростання цін на житло для місцевого населення, а робота в туристичному секторі багатогодинна і низькооплачувана. Також, на їхню думку, масовий туризм завдає шкоди навколишньому середовищу і пляжам.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА