21:00 12.12.2020

Рекорд за кількістю померлих від COVID-19 за добу - 26 осіб - встановлено в Молдові

2 хв читати
Рекорд за кількістю померлих від COVID-19 за добу - 26 осіб - встановлено в Молдові

У Молдові в суботу встановлений рекорд за кількістю померлих від коронавірусу за добу, свідчать дані, оприлюднені в суботу ввечері міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

Згідно з повідомленням, за минулу добу померли 26 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. До цього, найбільша кількість померлих від COVID-19 за добу становить 22 людини. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2547 осіб.

"У суботу було оброблено 3 658 тестів, зокрема, 3 285 первинних. У результаті з'ясувалося, що 1 459 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 125 723", - наголошується в повідомленні.

Зареєстровані в суботу 1 459 випадків - менше, ніж у попередні три дні, коли щодоби реєстрували понад 1 700 нових випадків. Рекорд за кількістю випадків зараження був зареєстрований 9 грудня - 1766 випадків.

МОЗ також повідомляє, що за минулу добу з медичних установ були виписані 1 262 пацієнти, що вилікувалися від COVID-19. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 107 тис. 733 людини.

"На сьогодні в Молдові на коронавірус хворіють 15 443 особи. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3 829 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 288 перебувають в украй важкому стані, 62 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 9 026 людей з легкими формами COVID-19, а 31 733 особи перебувають під наглядом сімейного лікаря", - зазначає МОЗ.

На період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошений "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07:00 до 22:00, у нічний час дозволена тільки доставка страв навинос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

Міністерство освіти Молдови вже оголосило, що з 21 грудня всі школи переводяться на дистанційне навчання на один тиждень, після чого йдуть на канікули. До якого числа триватимуть канікули поки невідомо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили завдали успішних ударів по поромній переправі в Криму і нафтовому терміналу в Краснодарському краї - Генштаб ЗСУ

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА