Польща знайшла заміну російській нафті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща знайшла заміну російській нафті

Енергетика
1020
Майже половина сирої нафти, що імпортується до Польщі компанією PKN Orlen, надходить не з Росії. Це є наслідком диверсифікації поставок сировини.
Зокрема, розширюється співпраця з Saudi Aramco Oil Company. Укладено нові контракти на постачання саудівської нафти на нафтопереробні заводи PKN Orlen, а також купівля важкого мазуту, виробленого Orlen Lietuva, саудівським партнером.
Торговельні відносини з саудівським концерном PKN Orlen встановив в 2016 році шляхом підписання першого контракту на постачання сирої нафти за довгостроковим контрактом. У квітні 2018 року в рамках політики диверсифікації поставок компанії підписали додаток до угоди, згідно з яким обсяг поставок саудівської нафти збільшився до 300 000 тонн сировини на місяць.
Завдяки проведеній PKN Orlen політиці диверсифікації напрямів поставок, зараз 30% сирої нафти, що переробляється на всіх НПЗ компанії в Польщі, Литві і Чехії, надходить не з Росії.
Водночас майже 50 відсотків сирої нафти, імпортованої до Польщі, постачається не з Росії.
Зараз сира нафта з Норвегії, Анголи, Нігерії та Саудівської Аравії імпортується на нафтопереробний завод PKN Orlen в Плоцьку на додаток до російської сирої нафти.
За матеріалами:
Польське Радіо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас