Суд відмовився арештувати рахунки Укртелекому за позовом Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився арештувати рахунки Укртелекому за позовом Ощадбанку

Фондовий ринок
250
Київський апеляційний господарській суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Ощадбанку на рішення Господарського суду Києва, яким було відмовлено в арешті рахунків “Укртелекому”.
Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень (справа №910/8734/17).
“Розглянувши мотиви поданих позивачем заяв, з урахуванням того, що позивач не надав жодних доказів того, що відповідач вчиняє або має намір вчинити дії щодо відчуження належного йому майна, а також дії, що можуть істотно ускладнити чи унеможливити виконання майбутнього рішення суду, за захистом яких він звернувся до суду, в задоволенні заяв позивача про забезпечення позову слід відмовити”, – йдеться в рішенні суду.
У рамках цієї справи Ощадбанк хоче стягнути з “Укртелекома” 1,1 млрд гривень заборгованості за договором купівлі-продажу цінних паперів.
Нагадаємо, 15 вересня 2015 року між “Укртелекомом” і Ощадбанком був укладений договір, згідно з яким банк зобов’язався передати у власність “Укртелекому”, а останній зобов’язався не пізніше 15 березня 2017 року прийняти та оплатити облігації ТОВЕСУ”, який є власником контрольного пакета акцій “Укртелекому”, серії С у кількості 1 млн шт. за ціною 1 млрд гривень плюс накопичений купонний дохід за облігаціями на дату продажу.
У серпні 2017 року “Укртелеком” подав позовну заяву до Господарського суду міста Києва про розірвання договору та визнання зобов’язань за договором припиненими.
У липні 2018 року Верховний суд частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку та скасував рішення Господарського суду Києва і постанову Київського апеляційного господарського суду про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та “Укртелекомом” на суму понад 1 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас