17:11 17.10.2018

У Раді підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

2 хв читати
У Раді підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

У Верховній Раді підготували законодавчу ініціативу, якої мають намір ввести декларативний принцип реєстрації місця проживання, а також скоротити кількість випадків, коли потрібно підтверджувати місце проживання, повідомив співавтор проекту, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенко" Сергій Березенко.

"Існує нагальна потреба реформувати чинний механізм обліку населення в Україні. Тому ми разом з Міністерством внутрішніх справ і Міністерством соціальної політики та офісом реформ адмінпослуг пропонуємо змінити цю систему", - сказав С.Березенко в середу в Києві, презентуючи законопроект.

Нардеп зазначив, що на сьогодні діє складна процедура реєстрації місця проживання й подати документи для цього через Інтернет неможливо. Він назвав цю систему "рудиментом радянського суспільства".

У зв'язку з цим вже був розроблений і запланований до внесення в парламент законопроект про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні. Крім С.Березенка, під ним вже підписалися народний депутат з фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, члени фракції "БПП" Олександр Черненко та Сергій Алексєєв.

Як пояснив С.Березенко, один з важливих аспектів законопроекту - реєстрація дітей, коли за однією заявою вирішуватимуть цілий комплекс питань: проводити державну реєстрацію народження дитини, реєструвати місце її проживання, призначати допомогу при народженні, реєструвати дитину в електронній системі охорони здоров'я, а також проводити низку інших формальних процедур.

"Ми пропонуємо декларативний принцип реєстрації місця проживання. Тобто для реєстрації або зняття з реєстрації подається лише заява-декларація... Скасовується паперовий документообіг, усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім'ї", - розповів С.Березенко.

Крім того, згідно із законопроектом запропоновано закріпити, що факт реєстрації не є підставою набуття або позбавлення особи будь-яких прав на житло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА