День фінансів, 5 вересня: рішення щодо облікової ставки, початок роботи ВАКС, прописка онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 вересня: рішення щодо облікової ставки, початок роботи ВАКС, прописка онлайн

506
Четвер, 5 вересня. Що НБУ вирішив щодо облікової ставки, і як збираються карати за видобуток бурштину:
Рішення щодо облікової ставки. Нацбанк ухвалив рішення знизити облікову ставку 16,5% річних з 6 вересня 2019 року. Як повідомляється, Національний банк продовжує цикл пом’якшення монетарної політики, оскільки очікує сповільнення інфляції до мети 5%.
Також, глава НБУ Яків Смолій на брифінгу заявив, що зміцнення курсу гривні до долара було зумовлено кількома факторами. А саме: сприятлива цінова кон’юнктура на світових товарних ринках, високий урожай зернових, подальше зростання експорту ІТ-послуг, зростання довіри інвесторів до української економіки, спрощення їх доступу до ринку внутрішніх державних цінних паперів.
Початок роботи ВАКС. Сьогодні, 5 вересня, почав свою роботу Вищий антикорупційний суд. Йому будуть підсудні кримінальні провадження в корупційних злочинах, в разі якщо розмір предмета злочину або завданих збитків у 500 і більше разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб (зараз – 968 тис. гривень).
Прописка онлайн. Володимир Зеленський підписав указ, який дає низку нововведень у сфері адміністративних слуг. Зокрема, зареєструватися за місцем проживання можна буде шляхом подачі заяви в електронній формі.
Покарання за видобуток бурштину. Президент також вніс законопроект про посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток або переміщення бурштину через кордон. Штрафи становитимуть від 12 тис. грн і до 170 тис. грн. Також можуть покарати позбавленням волі на термін від 4 до 7 років.
Коли з’являться монети номіналом 5 гривень. У Нацбанку заявили, що вже цієї осені. Фото монети можна побачити за посиланням.
P.S. Вчора ми вже писали, що готові надати грант на навчання тому, хто переможе в конкурсі від Finance.ua. Виграти можна оплату навчання в своєму ЗВО на суму 18 000 грн! Щоб поборотися за грант, студентам потрібно виконати конкурсне завдання. Сьогодні детально розповідаємо в спеціальному відео: що, коли і як потрібно зробити👇
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас