10:16 11.06.2020

Зеленський: Немає жодних особливих відносин з Ахметовим і доказів, що Буславець лобіює його інтереси

2 хв читати
Зеленський: Немає жодних особливих відносин з Ахметовим і доказів, що Буславець лобіює його інтереси

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що у нього немає жодних особливих відносин із бізнесменом Рінатом Ахметовим і немає доказів, що в.о. міністра енергетики Ольга Буславець лобіює його інтереси в енергетичній сфері.

"У мене немає особливих якихось відносин з Рінатом Ахметовим. Ми призначили Буславець тому що вона людина Ахметова? У мене немає доказів, що вона людина Ахметова. Я чув про це на "Плюсах", я читав про це у Facebook, я чув про це від Геруса (депутат від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус - ІФ) особисто. У мене немає доказів, що вона працює на Ріната Ахметова, але дійсно є багато чуток. І якщо буде якийсь доказ, що вона лобіює щось, я впевнений, що прем’єр-міністр повинен її звільнити", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому в четвер.

Говорячи про Ігоря Коломойського, Зеленський зазначив, що можна зрозуміти, які у нього стосунки з цим бізнесменом після ухвалення необхідного для співпраці з МВФ закону про регулювання банківської діяльності.

"Вони працювали, щоб цей закон не був прийнятий. Я знаю точно, що його група, я маю на увазі групу "Приват", і він дійсно вважає, що це неправильний закон", - сказав він.

Зеленський розповів, що Коломойський може іноді написати йому смс-повідомлення, наприклад "зверніть увагу на енергетичну ситуацію в країні", "треба щось зробити з тарифами".

"Ну, такий він (Коломойський - ІФ) є. Він не згоден з одним, з другим, з третім. Він людина холеричного складу. У нього свої думки, така людина, впливова людина. В Україні у нього є підприємства, зрозуміло, що він вже там 20-30 років, я не знаю, скільки в бізнесі. А у нас бізнес і політика – це речі, які, на жаль, одне без одного не можуть жити. При чому, на жаль, мені здається, це в кожній країні", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що у фракції "Слуга народу" є депутати, які в хороших відносинах із Коломойським, і це створює певні складнощі та ризики.

"Я знаю цих людей… Ну от, Саня Дубінський – він з каналу "1+1", у них давні стосунки, і це зрозуміло. Є речі, мені здається, які вони роблять дуже неправильно, я про це тобі казав. Загроза тільки одна – коли вони починають сваритися і рубатися всередині партії "Слуга народу". І це дуже неправильно, це найголовніше. Чи є в цьому загроза? Думаю, що ризик є", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА