18:19 08.06.2015

Порошенко підписав закон про діяльність капеланів у в'язницях

1 хв читати
Порошенко підписав закон про діяльність капеланів у в'язницях

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що регулює діяльність священиків (капеланів) в установах Державної пенітенціарної служби.

Як повідомляє прес-служба глави держави, закон №419-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності священнослужителів (капеланів) в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України" Верховна Рада ухвалила 14 травня поточного року.

Закон врегульовує питання діяльності священнослужителів в пенітенціарній системі, а саме: запроваджує душпастирську опіку засуджених та осіб, взятих під варту, здійснення якої покладається на священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути яких зареєстровані у встановленому законом порядку. Закон також закріплює недоторканність і охорону законом таємниці сповіді засуджених та осіб, взятих під варту

Згідно з законом, адміністрація установ виконання покарань має забезпечити конфіденційність зустрічей засуджених зі священнослужителями та сприяти в організації душпастирської опіки, однак такі заходи не повинні порушувати встановленого законом порядку виконання і відбування покарань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА