19:09 24.07.2019

Виступ спецпрокурора Мюллера в Конгресі не дає демократам нових аргументів проти Трампа

2 хв читати
Виступ спецпрокурора Мюллера в Конгресі не дає демократам нових аргументів проти Трампа

Виступ в Конгресі колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідував можливу змову Дональда Трампа з російськими представниками в період президентської кампанії, розчарував демократів і дав можливість республіканцям зробити різкі заяви на адресу самого Мюллера.

Колишній спецпрокурор назвав своє розслідування "об'єктивним і незалежним" і повторив тезу про те, що його доповідь не є документом, який сам по собі знімає з Трампа підозри в перешкоджанні правосуддю. За його словами, він залишив питання про те, чи слід пред'являти Трампу обвинувачення, на розгляд генпрокурора Вільяма Барра. Той дійшов висновку, що злочину не було.

У доповіді Мюллера міститься фраза про те, що отриманих доказів не вистачає ні для того, щоб звинуватити Трампа в перешкоджанні правосуддю, ні для того щоб повністю спростувати факт злочинів або правопорушень з боку президента.

Член палати представників від республіканців Джон Реткліфф заявив під час слухань в Конгресі, що такий висновок порушує базові принципи права. "Президент не може стояти вище закону, але він вже точно не повинен бути нижче, а саме в такому стані він опинився за підсумками вашої доповіді", - сказав Реткліфф Мюллеру.

Мюллеру не варто робити в доповіді ніяких згадок про можливі злочини або правопорушення Трампа, якщо тому не було доказів, зазначив Реткліфф.

Колишній спецпрокурор в ході слухань виглядав пригнічено, часто перепитував, намагався не виходити за рамки змісту своєї доповіді, а іноді навіть відмовлявся повторювати те, що там написано. Наприклад, відповідаючи на питання демократа Теда Дойча про те, за що Трамп хотів його звільнити, Мюллер сказав: "Я не можу відповісти на це питання".

Тоді Дойч нагадав колишньому спецпрокурору, що згідно з його ж доповіддю, причиною звільнення стало розслідування. "Так написано в доповіді, я згоден з доповіддю", - відповів Мюллер.

Демократи переважно зачитували уривки з доповіді і просили Мюллера підтвердити написане там. Мюллер відповідав короткими фразами, не вдаючись до розгорнутих коментарів.

"Важко це говорити, але Мюллер, якого я глибоко поважаю, не виступав у Конгресі як мінімум шість років. І його нинішній виступ був не таким сильним, як раніше", - написав у Твіттері колишній радник Барака Обами Алекс Аксельрод.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА