Доступність посилання

ТОП новини

«Приватбанк»: британський Верховний суд відмовив Коломойському в питанні юрисдикції


Банк упевнений, що йому вдасться відшкодувати понад 3 мільярди доларів США, що вимагаються в провадженнях
Банк упевнений, що йому вдасться відшкодувати понад 3 мільярди доларів США, що вимагаються в провадженнях

Верховний суд Сполученого Королівства підтвердив, що позов «Приватбанку» розглядатиметься по суті в Англії. Про таке рішення повідомила 7 квітня пресслужба банку.

«Верховний суд Сполученого Королівства відмовив у задоволенні клопотань, поданих паном Ігорем Коломойським, паном Геннадієм Боголюбовим та шістьма компаніями, зареєстрованими в Англії та Британських Віргінських островах, щодо дозволу оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке повністю скасувало рішення Високого суду Лондона від листопада 2018 року, та яким було підтверджене, що англійський суд має юрисдикцію розглядати позов «Приватбанку» щодо шахрайства, здійсненого за попередньою змовою осіб», – ідеться в повідомленні.

За даними банку, в рішенні, ухваленому 6 квітня суддями Рідом, Брігсом та Сейлсом, Верховний суд підтвердив, що у задоволенні клопотань щодо дозволу на оскарження повинно бути відмовлено «оскільки клопотання не стосуються питань права, які повинні розглядатися в даний момент». Верховний суд також зобов’язав пана Коломойського, пана Боголюбова та компанії відшкодувати витрати, понесені «Приватбанком» щодо їхніх невдалих клопотань.

«Приватбанк» стверджує, що його позов надалі розглядатиметься по суті у Високому суді Лондона. Банк упевнений, що йому вдасться відшкодувати понад 3 мільярди доларів США, що вимагаються в провадженнях.

Міжнародний валютний фонд називає однією з умов затвердження нової кредитної програми для України ухвалення, зокрема, законопроєкту про банки. Він має усунути законодавчі прогалини, що виникли під час очищення банківської системи, і не допустити повернення нині націоналізованого «Приватбанку» колишнім власникам, а також суворо обмежити можливості для колишніх власників отримувати грошове відшкодування за націоналізовані банки, якщо вони доможуться в судах визнання націоналізації незаконною.

XS
SM
MD
LG