День фінансів, 5 серпня: зустрічаємо IBAN, нові висоти столичних зарплат і прогнози щодо курсу на кінець 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 серпня: зустрічаємо IBAN, нові висоти столичних зарплат і прогнози щодо курсу на кінець 2019

871
Понеділок, 5 серпня. Плани, прогнози, нові стандарти.
Курс гривні на кінець 2019 року. Прогноз ICU. Аналітики інвесткомпанії ICU прогнозують, що ціна долара може зрости до 27 грн за $1. Водночас, до кінця літа мало які фактори можуть вплинути на зміцнення гривні, національна валюта може зміцнитися до рівня нижче 24 грн/$.
Новий стандарт для банківських рахунків. З сьогоднішнього дня нові рахунки будуть відкриватися тільки за стандартом IBAN, який складається з 29 буквено-цифрових символів. Обов’язковим буде для всіх клієнтів банків з 1 листопада 2019 року.
Прогноз цін на автомобілі. Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко прогнозує, що з 2020 року авто будуть істотно дорожчати. За його словами, це пов’язано із забороною з наступного року імпорту нових авто без Євро-6 і дозволом імпорту старих авто без обмежень.
Погодинна подача води. В Україні водоканали можуть перейти на погодинну подачу води. Пояснюється це тим, що бракує коштів на оплату електроенергії в тарифі підприємств. Це може торкнутися в першу чергу міст обласного значення, де бюджети не можуть розрахуватися за електроенергію. Наприклад, Ужгород, Житомир, Суми.
Плани проведення податкової амністії. Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що Україна веде переговори із західними партнерами з питання проведення податкової амністії. Він виділяє три головні умови. Перша, амністія капіталу повинна дати результат, друга – ставка, за якою відбувається амністія. І третя – не повинні підлягати амністії гроші, які зароблені корупційним шляхом або якимось кримінальним шляхом.
Зарплата киян зросла на 18%. Середньомісячна заробітна плата в Києві становить 15 183 грн, що на 18% перевищує аналогічний показник 2018 року. Як повідомляють у КМДА, рівень безробіття в столиці скоротився на 6,7%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас