11:51 18.09.2020

Майже 700 паломників-хасидів залишаються напроти ПП "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю - Держприкордонслужба України

2 хв читати
Майже 700 паломників-хасидів залишаються напроти ПП "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю - Держприкордонслужба України

Станом на ранок п'ятниці кількість паломників-хасидів напроти пункту пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю дещо знизилася, і наразі там залишаються майже 700 осіб, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Станом на 10:00 у нас є інформація про те, що кількість іноземців-паломників дещо зменшилася. Якщо станом на вчорашній ранок і вечір їх перебувало там близько тисячі, то наразі їх там може перебувати близько 700 осіб", - сказав Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він також зазначив, що сподівається на те, що паломники прислухалися до закликів Держприкордонслужби.

"Кардинально сказати, що вони масово роз'їхалися - такої ситуації ми поки що не спостерігаємо і такої інформації не маємо. Але ми сподіваємося, що ті іноземці все-таки прислухалися до тих роз'яснень, які їм давали наші співробітники, наголошуючи, що рішення про заборону в'їзду іноземцям до 28 вересня не переглядатимуть і вони не зможуть потрапити на територію нашої держави, беручи до уваги те, що метою їхньої поїздки було паломництво, що не підпадає під категорію винятків для іноземців, які можуть потрапити на територію нашої країни", - пояснив Демченко.

Спікер також зазначив, що паломники намагаються потрапити в Україну і через інші пункти пропуску, але це поодинокі випадки, і після прибуття на лінію паспортного контролю вони отримують відмову у в'їзді й повертаються назад.

"Така ситуація відбувається щодня. Через інші пункти пропуску загалом вздовж державного кордону. Але це поодинокі громадяни або вкрай малі групи іноземців. Вони під час прибуття на лінію паспортного контролю отримують відмову у в'їзді й повертаються назад", - додав Демченко.

У свою чергу офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський повідомив, що майже 600 паломників-хасидів із приблизно 1,2 тис., які виявилися заблокованими на білорусько-українському кордоні, залишили його і повертаються вглиб Білорусі.

"Нині кордон залишають 570 хасидів", - повідомив "Інтерфаксу" Бичковський.

За його словами, паломники після проходження паспортного контролю сідають до автобусів і їдуть від кордону вглиб Білорусі.

Раніше поруч із пунктом пропуску "Нові Яриловичі" - "Нова Гута" зібралися сотні паломників-хасидів, які хочуть потрапити до українського міста Умані на святкування Рош Гашана, іудейського Нового року.

Білоруські прикордонники пропустили паломників, але українські прикордонники на територію України їх не впустили через обмеження на в'їзд до країни іноземних громадян та осіб без громадянства, впроваджених із метою боротьби з поширенням коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Українські сили завдали успішних ударів по поромній переправі в Криму і нафтовому терміналу в Краснодарському краї - Генштаб ЗСУ

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА