З лютого кияни повинні будуть сплачувати за весь об’єм води, який спожив їхній будинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З лютого кияни повинні будуть сплачувати за весь об’єм води, який спожив їхній будинок

Особисті фінанси
6920
Починаючи з лютого 2019 року будуть змінені принципи нарахування за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.
Про це повідомляє ПрАТ «АК «Київводоканал», посилаючись на нову методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, яка введена в дію з 25 січня поточного року.
Методика передбачає, що мешканці будинку мають сплатити за весь об’єм води, який спожив їхній будинок.
Серед основних принципів, що застосовує методика, – принцип визначення та розподілу небалансу – різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинковим лічильником, та сумарним обсягом спожитої холодної води за показниками квартирних лічильників:
  • для будинків, де усі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання.
  • для будинків, де частина приміщень не оснащена лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.
Київводоканал через розміщення оголошень на будинках та в квитанціях на оплату повідомить усіх споживачів про розрахункову дату у кожному будинку.
У вказаний день представник Київводоканалу щомісячно зніматиме показники загальнобудинкового лічильника у вашому будинку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас