14:29 03.12.2018

.Геращенко та заступник помічника держсекретаря США Кент обговорили питання звільнення військовополонених, заручників і політв'язнів Кремля

2 хв читати
.Геращенко та заступник помічника держсекретаря США Кент обговорили питання звільнення військовополонених, заручників і політв'язнів Кремля

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко та заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент обговорили питання звільнення військовополонених, заручників і політв'язнів Кремля, a також запровадження воєнного стану в 10 областях України, повідомляє сайт Верховної Ради.

"Ми розраховуємо на підтримку нашого стратегічного партнера - США в питанні звільнення військовополонених українців, заручників і політв'язнів Кремля", - сказала І.Геращенко на зустрічі з Д.Кентом у понеділок у Києві.

Співрозмовники обговорили питання безпеки на Донбасі та ситуацію з порушенням прав людини в окупованому Росією Криму.

"Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню безпеки в регіоні Азовського і Чорного морів та Керченської протоки", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, учасники зустрічі обговорили особливості правового режиму воєнного стану, введеного в 10 областях України, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

У свою чергу Д.Кент зазначив, що США залишається надійним партнером України в питанні захисту територіальної цілісності та її суверенітету.

І.Геращенко також інформувала Д.Кента про перебіг реформ в Україні і про створення Міністерства у справах ветеранів, що здійснюватиме державну політику в сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників АТО/ООС, займатиметься їхньою адаптацією та психологічною реабілітацією.

У зустрічі взяли участь заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова і посол США в Україні Марі Йованович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА