Міжбанк: що готує ринок до закінчення місяця і кварталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що готує ринок до закінчення місяця і кварталу

Валюта
1085
У четвер на валютному міжбанку основним драйвером всіх подій, що відбуваються, буде закінчення місяця і кварталу. Всі клієнти будуть активно закривати свої господарські операції, а короткий передсвятковий день в банках призведе до дуже насиченої роботи клієнтів в першій половині дня.
Основні угоди сьогодні пройдуть до обіду, а після нього фінустанови вже будуть в основному працювати за власними операціями з валютною позицією. Їм треба зафіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою за місяць, квартал і за півріччя. Це позначиться на статистиці торгів. Ми прогнозуємо до 390-410 млн доларів при укладенні до 500-530 угод.
Проти гривні спрацює зростання ліквідності в банках і отримання клієнтами відшкодувань ПДВ. На ранок четверга коррахунки зросли відразу до 59,6 млрд гривень. Це буде тиснути на курс. Основний приріст гривневих ресурсів відбувся як за рахунок розрахунків держави з експотерами з відшкодування ПДВ і за рахунок погашення раніше випущених Мінфіном України ОВДП. Поки що ці гроші ще не розподілені бізнесом і не витрачені ним. Сьогодні частина з них піде на купівлю валюти, частина – на господарські операції всередині країни, а частина – на короткі депозити в банках і депсертіфікати НБУ на період до кінця свят.
Готівковий ринок залишиться союзником для нацвалюти. Котирування в обмінниках продовжують просідати, і ця частина валютного ринку як і раніше поставляє «дешеву» валюту на міжбанк через операції з валютною позицією фінустанов.
Ми прогнозуємо на сьогодні дуже велику активність на валютному ринку в першій половині дня (клієнти будуть поспішати закрити останні операції поточного місяця, кварталу і півріччя) і потім різке зниження обсягів торгів після 14 години.
Коридор по долару буде в межах 26,10-26,25 гривень, а Нацбанк постарається продовжити поповнювати резерви через викуп долара на міжбанку. Використовувати, як завжди, регулятор буде Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,16 / 26,18
євро – 29,69 / 29,71
російський рубль – 0,4148 / 0,4156
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас