Дубілет пропонує побороти "зарплатне рабство" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет пропонує побороти "зарплатне рабство"

Особисті фінанси
6679
В Україні розпочато проект, яким плануюють побороти “зарплатне рабство”.
Про це міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет написав в FACEBOOK.
Зі слів Дубілета, в Україні існує явище, яке чимало дивує жителів розвинених країн — “зарплатний проект”. Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думку співробітників. Їм просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші.
Як зараз – співробітники мають право самостійно обирати банк. Але на практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють.
Що планують зробити – запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки і при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи.
Як це буде діяти – робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (хто пропустив, IBAN — це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидує гроші, куди треба.
Що це дасть – українці отримають більше свободи і краще сервіс. З іншого боку, банківська індустрія буде краще розвиватися за рахунок підвищення конкуренції.
Що потрібно, щоб проект запрацював – банкам потрібно буде зробити невеликі доопрацювання в своїх системах (нічого складного). Також, можливо, потрібно буде запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку.

Довідка Finance.ua:

  • У січні-вересні 2019 року реальні зарплати українців зросли на 9,5%.
  • Згідно з проєктом держбюджету на наступний рік, пропонується встановити мінімальну зарплату на рівні 4723 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас