18:32 05.03.2020

Зеленський: Ми не можемо говорити про територіальну цілісність України, не обговорюючи питання Криму

2 хв читати
Зеленський: Ми не можемо говорити про територіальну цілісність України, не обговорюючи питання Криму

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що питання повернення Криму є для України стратегічним і без нього не можна говорити про територіальну цілісність України.

"Коли я брав участь у "нормандській зустрічі", я порушував це питання (Криму - ІФ), але всі говорили про Донбас, про те, як зупинити війну на Донбасі. Криму там не було, в жодній домовленості не було. Крим для нас дуже стратегічне питання. Ми не можемо говорити про територіальну цілісність України, не обговорюючи питання Криму", - сказав він в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT.

Зеленський зазначив, що для повернення Криму потрібні не лише слова, а й конкретні дії, наприклад будівництво сучасних пунктів пропуску на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом, інвестиції в інфраструктуру міст поблизу Криму та в сам Крим.

"Нам відомо про чимало проблем, пов'язаних з інфраструктурою в Криму. Ми маємо бути відверті: до анексії Криму Україна не надто інвестувала туди. Тому, можливо, люди там можуть подумати, що ніхто про них не піклується. Проте я не такий. Я думаю про Україну і про Крим. Особисто для мене і моєї сім'ї це має велике значення, оскільки до окупації протягом десяти років ми їздили на відпочинок до Криму, я придбав там одну квартиру, але навіть не зміг зробити там ремонт. Ніхто не полюбить Крим так, як люблять його українці. Найважливіше, ми маємо зробити все для кримчан і показати, що ми піклуємося про них", - вважає він.

Президент зазначив, що протягом шести років Україна не говорила з кримчанами, не розвивала діалогу. "Ми також усвідомили відсутність справжнього телевізійного каналу або іншої медійної платформи, які розповідали б про події в Україні. Тому вони не знають, як ми живемо, яких змін прагнемо і що для цього робимо, і, звісно, нашої позиції стосовно них", - зазначив він.

Зеленський нагадав, що є програма для молодих людей з Криму віком 14 років. "Ми плануємо створити можливості для їх навчання в українських університетах. Ви маєте розуміти, що в Криму вони не мають можливості вивчати мову нашого народу, але коли ви вступаєте до університету в Україні, ви маєте знати українську, тому що українські закони вважають, що ви її знаєте. Якщо ці люди захочуть вчитися в якомусь університеті в Україні, ми їм сприятимемо. Їм не треба володіти українською на найвищому рівні. Ми також думаємо про певні проекти для студентів і молоді на Донбасі", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА