Міжбанк: обстановка на торгах буде напруженою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: обстановка на торгах буде напруженою

Валюта
1330
Кінець тижня на валютному ринку пройде динамічно і напружено. Учасники торгів продовжать відігравати вчорашні новини щодо затвердження нового голови Нацбанку та їх наслідки для подальшого розвитку подій на валютному ринку.
У четвер спекулянти на цих новинах спробували “розігріти” курс долара на міжбанку і готівковому ринку, і їм це частково вдалося. Завершилася сесія 16 липня котируваннями 27,32/27,345 гривень за долар, а на готівковому ринку курс продажу цієї валюти виявився в межах 27,25-27,35 гривень і вище.
Спекулятивні спроби розхитати курс далі сьогодні продовжаться, і новому голові НБУ з перших днів його роботи на цій посаді доведеться відразу ж уважно стежити за подіями на валютному ринку.
Крім цього, ключовим фактором, який вплине сьогодні на поведінку міжбанку буде пік періоду бюджетних платежів у клієнтів. З урахуванням вихідних у бізнесу залишається всього два робочі дні (ця п’ятниця і наступний понеділок) на всі розрахунки з державою. Традиційний дефіцит гривні у компаній в такий період спрацює на користь зміцнення нацвалюти.
Водночас експортери при цьому не будуть проти і спекулятивного зростання котирувань, бо це підвищує суми їх надходжень у гривні від продажу валютної виручки. Тому вони стануть частково “підігравати” спекулянтам, притримуючи основні обсяги своїх валютних надходжень протягом дня до моменту максимальних рівнів курсів на торгах. Це створює певний психологічний тиск на ринок і грає проти гривні.
Валютні ралі по парі євро/долар на міжнародних ринках позначаться і на поведінці гривні щодо євро. Євровалюта залишиться сьогодні найпривабливішим інструментом для спекуляцій як на міжнародних, так і на українському валютних ринках. На момент написання статті – євро на міжнародних майданчиках котирувався в межах 1,1383-1,1385 долара, і спекулятивна активність світових гравців не знижується.
На українському міжбанку спроби розхитати курс посиляться, а стрибки котирувань пари євро/долар на міжнародних ринках знову дозволять українським спекулянтам заробляти і на коливаннях євро. Причому як у форматі “в дві сторони”, так і за рахунок різниці між курсами готівкового і безготівкового євро.
Ключовим драйвером поведінки міжбанку сьогодні залишиться необхідність розрахунків підприємств з бюджетом. Але особливого надлишку пропозиції на торгах не буде – попит на валюту в останні дні поступово зростає, і ми не очікуємо сьогодні виходів НБУ з інтервенцією з купівлі долара. Викуповувати регулятору поки що особливо нема чого, а на тлі спроб спекулятивного розгойдування курсу – тим більше.
Якщо ж котирування активно підуть вгору стараннями спекулянтів – не виключений вихід НБУ з продажем долара, щоб збити ажіотаж. Міжбанк залишиться повністю залежний від дій і курсових завдань найбільших гравців, а також буде схильний до постійних спекулятивних спроб розгойдати котирування. Незважаючи на “ефект закінчення тижня” обстановка на торгах буде напруженою.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом на 17 липня, будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,20 – 27,50 гривень, євро – коридор 30,83 – 31,56 гривень. Обсяг операцій на торгах, за нашими розрахунками, буде перебувати в межах до $230 млн при здійсненні до 510 угод.
На міжнародному ринку валютні ралі по парі євро / долар продовжаться, і крос-курс цієї пари буде перебувати в широкому коридорі від 1,1335 до 1,1440 долара за євро.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,32 / 27,34
Євро – 31,23 / 31,26
Російський рубль – 0,3836 / 0,3841
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас