07:03 15.05.2019

Син Трампа погодився дати свідчення перед комітетом з розвідки Сенату США

2 хв читати
Син Трампа погодився дати свідчення перед комітетом з розвідки Сенату США

Дональд Трамп-молодший погодився постати перед комітетом з розвідки Сенату США вдруге, тим самим виконавши повістку від голови Річарда Берра, повідомляє The Hill.

За даними джерел видання, Трамп-молодший уклав угоду у вівторок і погодився відповісти на запитання членів комітету в наступному місяці протягом двох-чотирьох годин.

Як зазначив один із співрозмовників газети, немає ніяких обмежень щодо тем для питань. Вони можуть стосуватися як проекту Trump Tower в Москві, так і зустрічі представників кампанії Трампа з російським адвокатом Наталією Весельницькою в червні 2016 року.

За словами іншого джерела, комітет заявив про 10 тем, які хотів би обговорити з сином президента. Однак узгоджені були тільки шість з них.

Обидві сторони також домовилися, що це буде остання поява Трампа-молодшого перед комітетом.

Комітет Берра веде переговори з Трампом-молодшим з грудня. Спочатку він погодився дати свідчення комітету в березні, але потім відмовився і переніс свою появу на квітень.

Коли син президента США знову порушив обіцянку постати перед комітетом минулого місяця, йому пригрозили повісткою до суду.

Президент Дональд Трамп у вівторок назвав поводження зі своїм старшим сином "дуже несправедливим".

"Це дійсно складна ситуація, тому що мій син провів, я думаю, більше 20 годин, надаючи свідчення, спецпрокурор Мюллер заявив, що все в порядку. А тепер вони хочуть, щоб він знову давав свідчення. Не знаю чому. Поняття не маю чому. Але мені це здається дуже несправедливим", - сказав Трамп журналістам у Білому домі.

Раніше повідомлялося, що Trump Organization в 2015-2016 роках, коли Трамп брав участь у передвиборчій кампанії в США, розглядала можливість зведення Trump Tower в Москві. До кінця січня 2016 року проект був згорнутий через проблеми з земельною ділянкою в Москві і отриманням дозволу на будівництво.

Весельницька була однією з учасниць зустрічі з сином Трампа, яка відбулася 9 червня 2016 року. Під час цієї зустрічі Трампу-молодшому нібито обіцяли передати компромат на Хілларі Клінтон, але ці відомості пізніше не підтвердилися.

Мін'юст США в квітні опублікував відредаговану версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування передбачуваного втручання Росії в президентські вибори США.

Розслідування спецпрокурора США Мюллера тривало близько двох років. Він дійшов висновку, що змови між штабом Трампа і РФ не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА