День фінансів, 24 березня: плюс 60% в пошуках роботи, мінус 14% за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 березня: плюс 60% в пошуках роботи, мінус 14% за газ

824
Вівторок, 24 березня. Про кредитні канікули для бізнесу, і непохитність НБУ:
Газ на 14% менше. Рішення НАК “Нафтогаз України”. Компанія зменшує вартість газу для населення. У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), складе 3,40 грн за кубометр. Це на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.
Кредитні канікули для бізнесу. Затверджуватимуть. НБУ має намір в найближчі дні затвердити принципи кредитних канікул для бізнесу з метою підтримки підприємців у період карантину, введеного в рамках недопущення поширення в країні коронавірусу. На першому етапі банки повинні запропонувати бізнесу кредитні канікули на період карантину, а вже після його завершення спільно вирішити, як реструктуризувати заборгованість, що накопичилася за цей період.
Портал підтримки підприємців. Уже відкрито. Офіс розвитку малого і середнього підприємництва за підтримки Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства запустив інформаційний ресурс для підтримки бізнесу під час карантину. На сайті вже доступна інформація про чинні обмеження для МСБ, перелік заходів державної підтримки, відповіді на головні питання від бізнесу.
Коштів – достатньо. Нацбанк. За словами першого заступника глави НБУ Катерини Рожкової, банківська система на сьогодні має достатньо ліквідності, щоб підтримати економіку і населення. Також вона досить капіталізована, щоб витримати тимчасові ускладнення. При цьому Рожкова зазначила, що Нацбанк, в свою чергу, готовий до рефінансування українських банків в разі, якщо в цьому буде потреба. За її словами, НБУ також поки продовжує свою присутність на валютному ринку.
Плюс 60% в пошуках роботи. Статистика. За перші дні карантину (12-23 березня) кількість людей, які шукають роботу, зросла майже на 60% в порівнянні з аналогічним періодом в лютому. Причому зміни відбулися практично у всіх вимірах: в розрізі профсфер, віковому і гендерному співвідношенні.
Як переживемо карантин. Прогнози від бізнесу. 65% українських компаній не зможуть виконати свої річні бізнес-плани через епідемію коронавірусу. При цьому 47% опитаних компаній планують зберегти нинішню кількість своїх працівників і лише чверть респондентів планує скоротити їх кількість. Разом з тим понад 30% опитаних компаній не можуть перевести більшість своїх співробітників на дистанційний режим роботи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас