10:34 30.11.2018

МКЧХ вимагає у Москви допуску до захоплених у полон українських моряків

1 хв читати
МКЧХ вимагає у Москви допуску до захоплених у полон українських моряків

 Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) направив до Москви вимоги про надання допуску до захоплених 25 листопада в акваторії Чорного моря українських моряків, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми перебуваємо на постійному зв'язку з Червоним Хрестом. Він уже відправив до Москви вимогу про допуск до наших моряків, причому як фізичний допуск, так і, звісно, медичний допуск, оскільки ми не знаємо, який фізичний і психологічний тиск на них сьогодні чинять. Ми маємо отримати незалежну інформацію, не довіряючи Росії", - сказав П.Клімкін на нараді у президента України Петра Порошенка про посилення обороноздатності країни.

Крім того, за словами глави українського зовнішньополітичного відомства, отримано інформацію, що російська сторона зараз "здійснює спроби" перевести деяких з українських моряків до московського слідчого ізолятора "Лефортово". "Наші консули готові до цього, оскільки у нас там є доступ. Звісно, також активізували наших міжнародних партнерів для того, щоб ми разом із ними працювали з метою отримання якнайшвидшого доступу до них", - додав П.Клімкін.

Міністр також нагадав, що всі захоплені українські моряки, відповідно до міжнародного гуманітарного права, Женевської конвенції, є військовополоненими. "Ми отримали підтримку з боку наших міжнародних партнерів щодо цієї позиції", - зазначив П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА