08:30 05.07.2018

Американські прикордонники шукають нелегальних мігрантів на канадських судах

1 хв читати
Американські прикордонники шукають нелегальних мігрантів на канадських судах

Влада Канади зацікавилася повідомленнями про те, що американські прикордонники шукають нелегальних мігрантів на канадських риболовецьких судах, повідомляє в середу The Star.

Наразі відомо щонайменше про два інциденти, що сталися 24 і 25 червня в затоці Мен у островів Макіас-Сил і Норт-Рок, які є предметом територіальної суперечки між США і Канадою. Канадська Асоціація рибалок заявляє, що таких випадків було щонайменше десять.

За словами моряків, співробітники прикордонного патруля США сходили до них на борт і запитували, чи не перевозять вони нелегальних мігрантів.

Відзначається, що зазвичай цей район патрулює берегова охорона. Прикордонний патруль США від коментарів щодо цієї теми відмовився.

Спірні острови в затоці Мен нежилі, однак поряд з ними знаходяться промислові райони, де канадські і американські рибалки ловлять омарів.

Взаємовідносини між США і Канадою загострилися після того, як Дональд Трамп вирішив ввести мита на імпорт сталі та алюмінію; Оттава відповіла аналогічно, ввівши обмеження на ввезення американської сталі, продуктів харчування і побутової хімії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА