17:32 02.09.2020

Кличко і метробудівці запустили комплекс, який прокладатиме тунель метро на Виноградар

2 хв читати
Кличко і метробудівці запустили комплекс, який прокладатиме тунель метро на Виноградар

Мер Києва Віталій Кличко разом із метробудівцями в середу урочисто запустив у роботу великий прохідницький комплекс, який прокладатиме тунель від майбутньої станції "Мостицька" до станції "Сирець".

"Сьогодні ми розпочали дуже важливий етап будівництва двох нових станцій метрополітену на Виноградар - "Мостицька" та "Проспект Правди". Великий прохідницький комплекс, що на честь дружини керівника проекту назвали "Галина" (є така традиція у метробудівців), розпочав сьогодні роботу", - наводить у середу слова Кличка прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Довжина комплексу становить 96 метрів. До цього в середині серпня за участю фахівців із Німеччини на тунелепрохідний комплекс було встановлено нову планшайбу діаметром понад шість метрів і вагою майже 60 тонн. Ця планшайба розроблена для проходки різного типу ґрунтів.

Кличко зазначив, що за місяць комплекс проходитиме майже 200 метрів під землею. І приблизно за шість місяців прокладе тунель у напрямку станції "Сирець" - довжиною в 1300 метрів. Також паралельно триває виготовлення огороджувальних конструкцій методом "стіна в ґрунті", які стануть основою тунелю.

"Триває і процес бетонування майбутніх стін перегону між станціями "Мостицька" та "Проспект Правди". Спочатку там вирили величезні котловани, де пролягатимуть колії метрополітену. Тунель на цій ділянці буде двоярусним, на відміну від усіх інших станцій київського метро. Така конструкція пов’язана із особливостями інфраструктури району. Щодо термінів побудови станцій - представники "Київметробуду" запевнили, що у повному обсязі отримують фінансування від міста. І роблять все, щоб у грудні 2021 року дві нові станції метро на Виноградар ми відкрили", - розповів мер Києва.

Кличко нагадав, що нові станції перевозитимуть понад 90 тис. пасажирів на добу. Довжина ділянки метро між двома станціями становитиме 3,7 кілометра.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА