14:01 04.02.2021

США готові профінансувати відновлення будинку Сікорського в Києві - депутат

1 хв читати
США готові профінансувати відновлення будинку Сікорського в Києві - депутат

США готові профінансувати відновлення садиби авіаконструктора Ігоря Сікорського на вул. Ярославів Вал, 15б у Києві, якщо Міністерство оборони України ухвалить рішення про початок реконструкції, повідомив народний депутат Арсеній Пушкаренко (фракція "Слуга народу").

"Сьогодні і корпорація Сікорських, капіталізація якої - мільярди, і Сполучені Штати Америки готові фінансово взяти реалізацію цього проекту", - розповів Пушкаренко, виступаючи на пленарному засіданні парламенту в середу.

За його словами, після повернення садиби у державну власність Міноборони і балансоутримувач будівлі держпідприємство "Козацький" в останні п'ять років так і не зробили необхідних кроків до початку реконструкції, внаслідок чого садиба продовжує руйнуватися.

"Я виступаю з ініціативою і прошу вас усіх підтримати, щоб ми ініціювали до Міністерства оборони звернення з конкретною вимогою, щоб міністерство сьогодні розпочало реконструкцію садиби Сікорського", - заявив нардеп.

Як повідомлялося, раніше Міноборони передало садибу Сікорського в оренду на 49 років благодійному фонду "Музей історії військової авіації та повітроплавання імені Сікорського", проте в 2013 році договір було розірвано після судового розгляду.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що влада столиці також домагається передання садиби Сікорського на баланс міста для проведення реставрації та створення там музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА