11:04 05.06.2020

Незначна динаміка зростання захворюваності на COVID-19 не завадить вийти з карантину - головний санлікар

2 хв читати
Незначна динаміка зростання захворюваності на COVID-19 не завадить вийти з карантину - головний санлікар

В Україні спостерігається незначна динаміка зростання захворюваності на COVID-19, що не завадить вийти з карантину, впровадженого через першу хвилю захворюваності, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Наскільки мені відомо, ці прогнози (прогнози KSE, згідно з якими ситуація в Україні з COVID-19 може погіршитися до повернення жорсткого карантину наприкінці червня - ІФ) було розраховано до 24 квітня. І в них зазначалося, що якби ми 24 квітня скасували всі карантинні заходи без впровадження поетапного виходу з карантину, то це могло б призвести до значних сплесків коронавірусної хвороби. Такі випадки вже є в деяких країнах, коли дуже різко скасували карантинні заходи і це призвело до значного сплеску. Ми наразі бачимо динаміку до зростання, але вона невелика і дає змогу справлятися з цією кількістю випадків захворювання на коронавірус", - сказав він.

Заступник міністра не виключає впровадження адаптивного карантину під час другої хвилі захворюваності, яка очікується восени 2020 року.

"Спільними зусиллями з економістами та науковими установами ми впровадили адаптивний карантин, щоб подивитися і спокійно вийти з першої хвилі карантину, розробити чіткий план і розуміння того, як нам впроваджувати протиепідемічні заходи, якщо у нас буде поява другої хвилі захворювання, без введення загальнонаціонального карантину", - сказав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Відсутність Байдена на Саміті миру - це "не дуже сильне рішення, якому Путін буде аплодувати особисто. Причому стоячи"

Зеленський у Брюсселі телефоном обговорив із Мішелем підготовку Саміту миру

Прем'єр-міністр Бельгії Де Кроо про допомогу Україні: Робити треба більше, швидше і краще

Прем'єр Бельгії про майбутні поставки F-16 Україні: ЗСУ можуть їх використовувати на українській території

Україна повністю відновила 512 зруйнованих від початку війни медзакладів

Помер народний артист України Богдан Козак

Потерпілі у справі про розгін Майдану після оскарження закриття справи в Україні можуть звертатися до ЄСПЛ - адвокат

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі - Міноборони

Де Кроо про підписану з Україною угоду про гарантії безпеки: Бельгія рішуча у своїй підтримці Україні

Повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям ЗС РФ, які вбили місцевого жителя під час окупації Миколаївської області, - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА