Шахраї вивели з VABбанку майно вартістю понад 10 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї вивели з VABбанку майно вартістю понад 10 млн гривень

Кримінал
451
Шахраї неправомірно вивели з-під обтяження (іпотеки і накладеного арешту) і в подальшому перереєстрували на приватну фірму ліквідне майно ПАТVABбанк” – будівлю в центрі Полтави, вартістю понад 10,7 млн ​​гривень.
Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
Як повідомляється, для своїх незаконних дій шахраї використовували підроблені документи і електронний цифровий підпис державного виконавця.
При цьому ніяких рішень про відчуження нерухомого майна банку, як і судових розглядів, на підставі яких можна було внести запис про зміну власника – немає.
Об’єктом шахрайства стало нежитлове приміщення, розташоване в Полтаві за адресою вул. Комсомольська (Стрітенська), 23, що належить ПАТVABбанк” на праві приватної власності ще з 2006 року.
У червні 2014 року будинок було передано в іпотеку Національному банку України, про що в реєстр прав внесено відповідний запис.
Однак, 27 березня 2018 р. стало відомо про те, що невстановленими особами були припинені арешт і іпотека вказаної будівлі. При цьому, заяву на проведення реєстраційних дій, начебто, було подано самим банком.
Однак, уповноважена особа Фонду зазначає, що будь-яких заяв про внесення записів до Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна не надавалося.
Незважаючи на це вже 28 березня 2018 державним реєстратором одного з комунальних підприємств на території Полтавської області в Реєстрі прав на нерухоме майно було зареєстровано право власності на майно за приватною фірмою – ТОВ “Торговий дім “Делікатеси Київщини” на підставі явно підробленого акту прийому-передачі майна від банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас