15:51 07.10.2020

СБУ планує звернутися до профільного комітету ВР за дозволом проведення податкових перевірок

2 хв читати
СБУ планує звернутися до профільного комітету ВР за дозволом проведення податкових перевірок

Служба безпеки України планує в середу звернутися до профільного парламентського комітету з проханням скасувати мораторій на податкові перевірки щодо виявленого масштабного "конвертаційного центру", повідомив начальник управління департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Ілля Вітюк.

"СБУ сьогодні звернеться з листом до комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики з метою вирішення питання внесення змін до законодавства та надання дозволу на проведення таких перевірок із метою надання можливості повернення... мільярдів до держбюджету", - сказав він під час прес-конференції в середу.

Як повідомлялося, під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора слідчі Головного слідчого управління СБУ припинили діяльність масштабного "конвертаційного центру" з обігом понад 15 млрд грн.

За даними слідства, у 2019-2020 роках посадові особи Державної фіскальної служби, а в подальшому - Державної податкової служби, спільно з учасниками транзитно-конвертаційних груп, створили протиправний механізм незаконного формування сум податкового кредиту з ПДВ суб'єктам господарської діяльності реального сектора. Зокрема, вони несанкціоновано втручалися в роботу електронного програмного продукту, що призвело до спотворення процесу обробки інформації та безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ в особливо великих розмірах.

Президент України Володимир Зеленський 18 березня підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким, зокрема, ввів мораторій на здійснення податкових перевірок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА